2022 TYT AYT YKS üniversiteye giriş sınavlarında 4 yıllık Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği için kaç puan almak gerekir, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği için kaç bine girmek gerekir, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği sıralaması, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği başarı sıralamaları, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği taban puanları sorularının cevaplarına aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.

Tabloda: 2021, 2020, 2019 ve 2018 taban puanları, başarı sıralamaları, devlet üniversitesi, özel üniversite, ücretli, burslu, ücretsiz, örgün, uzaktan eğitim, ikinci öğretim bilgilerini göstermektedir. Tabloda yer alan bilgiler sağında yazan yılların bilgilerini içerir. Tabloda dolmadı yazan yerler ise kontenjan boş kalmasından dolayı en düşük taban puan ve başarı sıralaması oluşmamasından kaynaklanmaktadır. Üç çizgi “—” olan yerler, hiç tercih edilmemiş üniversiteleri gösteriyor.

4 Yıllık Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Taban Puanları ve Sıralama

Puan Türü: Bu bölümün puan türü sayısaldır. Az netle daha fazla puan almak için sayısal puan türüne en çok etki eden derslerden net almaya çalışmalısınız. Aşağıda ki tabloda taban puanlarına ve başarı sıralamalarına etki eden yüzde oranlarını görebilirsiniz.

sayısal puan türü

2021 2020 Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği taban puanları, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği sıralama, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 4 yıllık başarı sıralaması, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği en son giren sıralaması, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümü en az kaç puan gerekir.