2022 TYT ve AYT, YKS üniversiteye giriş sınavında Pilotaj için kaç net gerekir, 4 yıllık Pilotaj kaç netle kazanılır, lisans aytde Pilotaj kazanmak için kaç net yapmalıyım, lisans tytde 4 yıllık Pilotaj bölümüne en son yerleşen kişi kaç net yapmış, üniversite sınavında Pilotaj için en az kaç net gerekir sorularının cevabını aşağıda ki son kişinin netleri tablosunda bulabilirsiniz. Aşağıdaki sayıların biraz üzerinde net çıkarmanız bu bölümü kazanmanıza yetecektir.

Tablo: 2021 Pilotaj bölümüne en son yerleşen kişinin taban tyt netleri, ayt netleri, kontenjan bilgileri, orta öğretim başarı puanı OBP(lise puanı) ve sınav netlerinden almış olduğu taban puan bilgileri yer alıyor.

OBP: Lise diploma puanınızın en düşük 250, en yüksek 500 olacak şekilde ortaöğretim başarı puanına çevrilmiş halidir. Aşağıda yer alan OBP HESAPLA butonundan sonra diploma notunuzu girerek, online olarak obp puanınızı hesaplayabilirsiniz.

2022-2021 TYT AYT Pilotaj Netleri

Katsayı: Her adayın yerleştirme puanları OBP’nin 0,12 ile çarpılması ve puanlarına eklenmesi suretiyle elde edilir. (Fakat 30.03.2012 tarihi itibarıyla bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya belirtilen tarih ve öncesinde öğrenim görmekte olan öğrenciler için yerleştirme puanlarına OBP’nin 0,06 ile çarpılmasıyla elde edilecek ek puanlar eklenir.)

M.T.O.K: Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar için ayrılan kontenjanlardır. Tabloda M.T.O.K yazan üniversite varsa, buraya yerleşenler mesleki ve teknik ortaöğretim liselerinden mezun olarak yerleşen kişilerdir.

Puan Türü: Bu bölümün puan türü sayısal olup, sayısal puan türüne en çok etki eden derslerden yüksek net çıkararak, az netle daha çok puan alabilirsiniz. Sayısal puan türüne etki eden dersleri tabloda görebilirsiniz:

sayısal puan türü

Yks 4 yıllık Pilotaj için en az kaç net gerekir? Tyt Lisans Pilotaj bölümü için kaç net gerekir? Ayt Pilotaj ayt net sayıları, Pilotaj yks net sayıları, Pilotaj tyt net sayıları, Pilotaj taban net sayıları, üniversite sınav netleri yukarıdaki tabloda yer almaktadır.

Temel Yeterlilik Testi-TYT: Türkçe netleri, Temel Matematik net sayıları, Fizik netleri, Kimya netleri, Biyoloji netleri kaç net yeter, Tarih netleri, Coğrafya netleri, Felsefe netleri, Din Kültürü ve ahlak bilgisi’nden oluşur.

Alan Yeterlilik Testi-AYT: Türk Dili ve Edebiyatı kaç net, Tarih-1 netleri, Coğrafya-1 net sayıları, Tarih-2 net sayıları yeterli, Coğrafya-2 netleri, Felsefe net sayıları, Psikoloji net sayıları, Sosyoloji netleri, Mantık netleri, Matematik netleri, Fizik kaç net, Kimya netleri, Biyoloji kaç net yeter?